Huid & Cosmetica

Huidtherapie

Huidaandoening

Wist je de huid ons grootste orgaan is en dat in de praktijk het merendeel van de cosmetica weinig voor de huid doet?  Dat 80% van de van de bevolking verkeerde cosmetica gebruikt en dat 20% van de bevolking huidproblemen krijgt als gevolg van het gebruik van verkeerde cosmetica? Denk bijvoorbeeld aan allergieën, eczeem, verouderde en een minder frisse huid. Ik beoordeel cosmetica op inhoud en waarheid, wat het wel, niet, en op termijn met jouw huid doet.

Immers iedere huid functioneert hetzelfde, maar reageert verschillend!

Huidafwijking

Soms krijgen we een aantal huidaandoeningen mee tijdens onze geboorte en een aantal andere huidaandoeningen worden verworven door bijvoorbeeld leefomstandigheden en/of leefstijl. Ik kan bepaalde huidafwijkingen voor je verwijderen maar ik kan je ook advies geven over hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen!

• Pigmentvlekjes, zonbeschadigingen​
• Ouderdomsvlekjes, wratten, fibromen
• Angiomen (bloedvat gezwelletjes), teleangiëctasieën (rode adertjes in het gezicht)​​
•Bindweefselafwijkingen, kleine verhevenheden op de huid, verhoornde bultjes​

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening in het gezicht die meestal rond het dertigste levensjaar ontstaat. Het is een bloed-/lymfevat aandoening en het is niet te genezen. De oorzaak van rosacea is nog onbekend, wel is duidelijk dat laaggradige ontstekingen in het lichaam de meerderheid van alle huidontstekingen veroorzaken of verergeren. Een goede behandeling en leefstijladviezen helpen de klachten te verminderen.

Acne

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij we bekijken van welk type acne er sprake is. Daarna stellen we een behandelplan op. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt de behandeling (deels) vergoed.

Klik op de onderstaande knop om wetenschappelijke artikelen te lezen.